Dr. Bölcskei Judit

Dr Bölcskei Judit vagyok, bőr-, nemibeteggyógyász, kozmetológus szakorvos.  Szakvizsgámat 2000-ben  Szegeden szereztem meg.  Több éves fekvő- és járóbeteg ellátásban töltött év után 2008-tól magánorvosi tevékenységet folytatok.

Rendelésemen egyaránt foglalkozok  gyermekekkel és felnőttekkel is.

Fő tevékenységi köröm:


- hajhullás és fejbőrbetegségek kivizsgálása és kezelése
- anyajegyek dermatoscopos vizsgálata
- bőrgyógyászati rákszűrés
- pattanásos bőr kezelése
- ekcémás bőr kezelése
- csecsemő és gyermekkori bőrproblémák ellátása
- fertőzéses  eredetű  bőrbetegségek  ellátás /vírusos szemölcsök, gombás bőr és körömbetegségek  kezelése/
- allergiás eredetű bőrtünetek kezelése

A kozmetológia a bőrgyógyászat azon része  ahol szakorvos  olyan bőrtünetekkel foglalkozik amelyek a páciens számára  főleg esztétikai  problémát okoznak és  melyek  kezelése már a kozmetikus  hatáskörét  túllépi.

 

Ilyen probléma:


- A pattanásos bőr kezelése, mikor már az arctisztítás nem elegendő és megfelelő külső,  szükség esetén belső gyógyszeres kezeléssel lehet csak  jó kozmetikai eredményt elérni.
- Jóindulatú bőrkinövések, tumorok / fibroma , seborhoeas keratosis  / eltávolítása.
- Vírusos szemölcsök  helyi érzéstelenítés mellett  történő  eltávolítása. Talpi elváltozásnál fontos  tudni elkülöníteni  hogy  a  „bőrkeményedést"  vírus okozta-e vagy pedig a folyamatos nyomás / nem megfelelő cipő, lábboltozati  hiba / hatására alakult ki.
- Rosacea  / arcpír /  kezelése , ahol  a külső kezelés mellett megfelelő diétás tanácsokkal, szükség esetén  társszakmák bevonásával együtt  lehet a őrtüneteket kezelni.
- Hajhullás  kivizsgálása, kezelése.  A páciens részletes kikérdezésével, a hajhullás mintázatából, mértékéből a szakorvos  következtetni tud  a hajhullás okára és, hogy szükség esetén milyen kiegészítő vizsgálatokra volna szükség.  A hajhullás okától függően más-más kezelésre lehet szükség.
- Seborrhoeas dermatitis  esetén  fontos, hogy mindig  bőr állapotának megfelelő külső kezelést alkalmazza a páciens Kerülje a bőr irritációt még inkább fokozó kozmetikai készítményeket és a gyulladást igaz  gyorsan megszüntető, de folyamatos használat mellett  maradandó  bőrkárosodást okozó / hajszáleresség, bőratrófia/szteroid tartalmú készítmények használatát.
- Száraz, ekzemára hajlamos  bőr kezelése, tanácsadás otthoni ápoláshoz, megelőzéshez.