Dietetika

Mai túlhajtott világunkban, szinte nélkülözhetetlen hogy az ember mindig friss és tettre kész legyen, hogy meg tudjon felelni mind a munkahelyén, mind otthon.

"Enni mindenki tud, táplálkozni viszont csak kevesen"

A táplálkozás ugyanis nemcsak a táplálék fizikai elfogyasztását jelenti, hanem a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő rendszeres fogyasztását is. A helyes táplálkozás nem csak a vágyott testtömegideál, a fizikális és pszichés jólét eléréséhez, hanem a betegségek megelőzéséhez is nélkülözhetetlen. Számos betegség esetén a helyes diéta a gyógyulási folyamat fontos részét képzi. Léteznek olyan betegségek, amelyeknél a diéta kizárólagos kezelési mód (pl: liszt érzékenység), és olyanok, ahol az egyéb terápiás lehetőségek mellett hozzájárul a kezelés sikeréhez, a gyógyulási idő rövidüléséhez.

Kik kereshetnek fel bennünket?

Bárki, aki eldöntötte, hogy változtatni szeretne. (fogyókúrázók, kismamák, cukorbetegek, szív-, érrendszeri, emésztőrendszeri megbetegedésben szenvedők)

Hogyan segíthetünk mi Önnek ebben?

A dietetikai tanácsadás során egyénre szabott táplálkozási, életviteli javaslatokat teszünk, melynek elengedhetetlen része a pontos testösszetétel meghatározása, a csontvázrendszer és az alapanyagcsere állapotának felmérése.

Mit is takar ez pontosan:

  • Részletes állapotfelmérést végzünk (táplálkozási anamnézis, csontsűrűség, testösszetétel vizsgálat), melynek alapján képet kapunk jelenlegi állapotáról és alapvető táplálkozástani ismeretekkel látjuk el
  • A táplálkozási napló kiértékelést követően "közösen" (igényeket, kéréseket szem előtt tartva) összeállítunk egy táplálkozási- és mozgástervet (mozgásforma megválasztása, 2 hetes minta étlap)
  • Ezt követően folyamatosan tartjuk a kapcsolatot (folyamatos táplálkozási napló vezetése, heti rendszerességgel ellenőrzés, esetleges hibák korrigálása) 1-6 hónapig, diéta típusától függően.
  • Diéta típusától függően bizonyos idő elteltével egy újabb állapotfelmérést (testösszetétel meghatározást) végzünk és ezen részeredmények alapján szükség esetén a táplálkozási tervet módosítjuk