Rákszűrés

A nőgyógyászati rákos megbetegedések megelőzésére szűrővizsgálatokat ajánlatos végezni. Ezek a vizsgálatok nemcsak a megelőzést, hanem a még korai stádiumú daganatok észlelését is szolgálják. Így lehetőség van a szövetek rákos elfajulásának időben történő felismerésére, és ennek megfelelően a kezelés a daganat korai stádiumában történő megkezdésére.

Nőgyógyászati rákszűrés alatt általában csupán a méhnyakrák szűrését szokták érteni, ami kolposcopos és cytológiai vizsgálat segítségével történik, és gyanú esetén a HPV-meghatározással egészül ki. Azonban a komplex szűréshez tartozik még a bimanuális vizsgálat, a diagnosztikus kismedencei ultrahangvizsgálat, és az emlőszűrés is. A diagnosztikus kismedencei ultrahangvizsgálat során a méh méretét, szerkezetét, a benne lévő nyálkahártya vastagságát, és a petefészkek, petevezetők méretét, szerkezetét vizsgáljuk. A nőgyógyászati szűrővizsgálat elengedhetetlen részét képezi az emlők áttapintása is, mely szükség esetén emlő-ultrahang vizsgálatban, ill. mammographiában folytatódik.

A Medconnexus Gyógyászati Központban az évenkénti komplex rákszűrés alkalmával egyidőben elvégezzük a méhnyakrák kolposcopos, cytológiai szűrését, a bimanuális vizsgálatot, a hüvelyváladék mikroszkópos vizsgálatát, a diagnosztikus kismedencei ultrahangvizsgálatot, és az emlők manuális szűrővizsgálatát. Szükség esetén HPV-meghatározásra is mintát küldünk.


borgyogyaszat

MEDCONNEXUS

GYÓGYÁSZATI KÖZPONT

H-1181 Budapest Üllői út 419.

Telefon: +36 1 291-0539
+36 1 290-0921

E-mail: info@medconnexus.hu

webdesign: honlaprendeles.hu