Csontsűrűség-vizsgálat

A Medconnexus Gyógyászati Központban végzett szűrővizsgálatok lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a csontritkulást még tünetmentes stádiumban kiszűrjük, és megfelelő kezeléssel és életviteli tanácsokkal a súlyosabb következményeket, akár az osteoporotikus csonttöréseket is elkerüljük.

Mi a csontritkulás, más néven osteoporosis?

A csontritkulás (osteoporosis) olyan mind nőket, mind pedig férfiakat érintő betegség, ahol a csontállomány az életkorra jellemző normális mértékűnél jelentősebben csökken, és elér egy csonttörési küszöbértéket. A csont gerendái elvékonyodnak, átszakadoznak, a csontszerkezet meggyengül. A folyamat során a lecsökkent csonttömeg miatt funkcióit nem tudja ellátni a csontszövet. Így kisebb elesésre, vagy akár spontán (elesés nélkül is) is csonttörés következhet be.

A csontritkulás észrevétlenül támad. A csontveszteség látható és érzékelhető jelek nélkül megy végbe, s a betegséget gyakran már csak az első törés után diagnosztizálják.

A csontsűrűség-vizsgálat jelentősségét nemcsak az adja, hogy egy megelőzhető, kezelhető kórkép korai diagnózisának felállítására alkalmas, hanem lehetővé teszi a betegség, illetve a kezelés hatékonyságának nyomon-követését is.

A Medconnexus Gyógyászati Központban időközönkénti szűrővizsgálatok alkalmával elvégezzük a csontsűrűség-vizsgálatot, mely a beteg számára teljesen ártalmatlan, és csupán rövid időt vesz igénybe.


borgyogyaszat

MEDCONNEXUS

GYÓGYÁSZATI KÖZPONT

H-1181 Budapest Üllői út 419.

Telefon: +36 1 291-0539
+36 1 290-0921

E-mail: info@medconnexus.hu

webdesign: honlaprendeles.hu